Cetelem a Zöldebb Környezetért!

Történetünk

A Cetelem Zöldsuli program 2011-es elindítását követően rövid idő alatt valódi sikertörténetté kerekedett.

2011-ben és 2012-ben általános iskolák számára írtunk ki pályázatot, amelynek keretei között tíz iskola nyert egyenként 500 000 forintos támogatást udvara megújítására, kizöldítésére. A pályázat népszerűségére való tekintettel 2013-tól a nyertes iskolák számát tizenkettőre növeltük, hogy minél több zöldebb és szebb udvar lehessen országszerte.

A 2014-es évvel bezárólag közel 500 iskola nyújtotta be zöldítési pályázatát, melyek közül 44 intézményben már az összesen 32 millió forint támogatásból kialakított zöld udvar várja a diákokat.

A Program fontos célkitűzése volt, hogy a nyertes iskolák ne csak egy valódi iskolaparkkal legyenek gazdagabbak, de ezen keresztül a gyermekek környezettudatossága, felelős gondolkodása is erősödjön.

A Cetelem Zöldsuli 5. életévében megújítottuk a programot. 2015-től általános iskolai osztályközösségek pályázatait várjuk, amellyel erdei iskolai táborozáshoz nyerhetnek támogatást. Hisszük, hogy az erdei iskolában szerzett élmények és tapasztalatok úgy gazdagítják a diákok szemléletmódját, hogy környezetét óvó, hosszú távon felelősen gondolkodó generáció kerül ki az iskolapadokból.