Cetelem a Zöldebb Környezetért!

Iskolakereső - Keresés megye, település, vagy Budapesten kerület szerint.

Keresés
Keresés
1

Református Általános Iskola 4. m Cegléd 1571 szavazat

Református Általános Iskola

Művészeti osztály lévén nagy gyakorlatunk van a szőnyeg szövésben. Mindent meg kell ragadnunk, hogy megfelelő anyagot találjunk. Innen jött az ötlet, hogy használjuk fel a háztartásban összegyűlt haszontalanná vált "hulladék anyagokat". Először csak a magunk kedvtelésére "szövögettünk", aki odafért a szövőszékhez mindenki szőtt és egyre több gyűjtött "hulladékot" (újságpapír, tojástartó, fólia, rongy, folpack, nylon szatyor, gyufásdoboz, dugó, kupak, papírdoboz) dolgoztunk fel. Magunk sem hittük, hogy ilyen használható dísztárgy, faliszőnyeg lesz belőle. Mi 10 évesek így "hasznosítunk újra."

Rá szavazok

2

Hunyadi Mátyás Tagiskola 5. c Berettyóújfalu 1449 szavazat

Hunyadi Mátyás Tagiskola

Ez itt egy felhívás, mozgósítás, szavazz ránk, ha neked is szívügyed az újrahasznosítás! Reklámújságból készítettünk számos tárgyat, környezettudatosak, kreatívak, mókásak. Nézd az osztályterem falán bemutatkozó képeinket, papírrácsra csipesszel helyeztük fel őket. Először csövecskékké sodorjuk a papírcsíkot, kitartás, türelem, kell belőle jó sok. Mindenféle tároló, kosárka készíthető, a lányok kedvence a színesre festett karkötő. A papír eredeti színe is meghagyható, de be is festheted, tempera+decoupage ragasztó! Hasznos időtöltés, készíts kosarat, nekünk meg köszi, jól jön 1 szavazat.

Rá szavazok

3

Ciszterci Nevelési Központ 2.a Pécs 1360 szavazat

Ciszterci Nevelési Központ

A környezetvédelem lehetőségeit egy fa négy oldalán, négy területen mutattuk be. Mit tehetünk a víz, a levegő, az élővilág megóvásáért az otthonunkban, a településeken,a természetben és a tudatos vásárláskor? A háztartási hulladékokat változatos technikákkal igyekeztünk feldolgozni. Az egyes képekből nyíló kis ablakok mögé a környezetszennyezésért felelős tevékenységek képeit rejtettük. Az alkotási folyamat során sikerült rendszereznünk és képekben összefoglalnunk az eddigi ismereteinket. Bízunk benne, hogy az apró részletekkel és a titkos ablakokkal mások érdeklődését is felkelthetjük a téma iránt.

Rá szavazok

4

Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 1.d Szolnok 1184 szavazat

Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Célunk már az első osztályban a környezettudatos magatartás megtanulása, ennek a szemléletmódnak a kialakítása és erősítése. Témánk a szelektív hulladékgyűjtés mintázása, demonstrálása. A maketten a gyerekek és a szelektív hulladékgyűjtés–környezetvédelem kapcsolatát szeretnénk szemléltetni. A makettünket újságpapír kasírozásával készítettük, és végül festettünk. A gyerekek saját magukat formázták meg hurkapálca, fonal és rongy felhasználásával. Fontos, hogy kiskorban elültessük a környezetvédelem magját. Ezért kérünk, segíts nekünk abban, hogy környezettudatos felnőtté váljunk! Szavazz ránk!

Rá szavazok

5

Tápiószecsői Széchenyi István Általános Iskola és AMI 3. a osztály Tápiószecső 1180 szavazat

Tápiószecsői Széchenyi István Általános Iskola és AMI

Gondolkodjunk nagyban, cselekedjünk kicsiben! Hogy hogyan? Környezetvédelmi társasjátékunkból megismerheted! Játékunk mottója: A környezet érték! Óvása kötelesség! A játék, osztályunk tagjainak egy-egy gondolata a hétköznapokban alkalmazható környezetvédelmi teendőkről. Rajzainkban a legfontosabb óvintézkedéseket emeltük ki. Pályázatunk újrahasznosított anyagokból készült. A játékmezők óvó ötleteinket rejtik. Aki a környezetvédelmi kérdésekre helyesen válaszol és elsőként célba ér, a földgömb belsejében találja meglepetését! Ha szórakozni és tanulni is szeretnél, szavazz a mi pályázatunkra!

Rá szavazok

6

Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola Szederkényi Anna Tagiskolája 8. osztály Mezőnyárád 1176 szavazat

Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola Szederkényi Anna Tagiskolája

Élhető környezetünk kincs! Szüleink, nagyszüleink korában nem volt ennyi műanyag, nem volt ennyi gyár, üzem, autó, nem kellett ennyi fát kivágni. Osztályunk mindig is a környezettudatosság jegyében nevelkedett. Iskolánk hatalmas, fás-bokros parkját rendszeresen gondozzuk. Szelektív gyűjtjük a hulladékot, odafigyelünk, hogy ne pazaroljuk feleslegesen az energiát. Plakátunkon a FÖLD segítségért kiált! Gyűjtsük szelektív a hulladékokat, ne irtsuk esztelenül az erdő fáit, használjunk megújuló energiákat, hasznosítsuk újra mindent, amit csak lehet, kíméljük a környezetünket!

Rá szavazok

7

Rádi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 4. osztály Rád 1150 szavazat

Rádi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

A Föld közös örökségünk.Jó gazda módjára építsük és szépítsük! Az iskolában kicsiben óvjuk a természetet. Szelektíven gyűjtjük a hulladékot komposztálunk, esővizet gyűjtünk,fákat ültetünk, madáretető és fészkelő helyet építünk, tanulmányi túrákat szervezünk lakóhelyünk környékén.S hogy miért? Azért, hogy legyen mit újrahasznosítani, hogy a magunk által megtermelt vegyszermentes növényeket fogyasszuk, hogy takarékoskodjunk a vízzel, hogy az állatok és növények társaink lehessenek a Földön. Csatlakozz hozzánk, sok kicsiből lesz az egész! Ti és mi vagyunk a jelen, tegyünk közösen a jövőért!

Rá szavazok

8

Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2.b Kaposvár 1144 szavazat

Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

A Föld a kezünkben van! A figyelemfelhívás sürgető és minden ember számára egyaránt fontos. Mi határozzuk meg a Kék bolygó jelenét és jövőjét! Rajzainkban kifejeztük, hogy milyen pusztulást okozhatunk a Földnek, illetve mit tehetünk azért, hogy megóvjuk környezetünket. Még van választási lehetőségünk, hogy megőrizzük épségét! Csak a környezettudatos gyerekből lesz olyan felnőtt, aki tesz azért, hogy egészségesebb, tisztább világban éljen. Szavazzon Ön is alkotásunkra, fogadja el annak üzenetét és tettekkel őrizzük meg Földünk egészségét, hiszen a Föld a kezünkben van! Köszönettel: 2.b

Rá szavazok

9

Szent Imre Katolikus Általános Iskola 3. b Tiszafüred 1123 szavazat

Szent Imre Katolikus Általános Iskola

Pályázatunk egy 3D-s plakát, melyen a Föld 3-szor látható. A múlt: Az ember és a természet összhangban van, az állatoknak, növényeknek van élettere. Ezt jelképezik az állatok, növények képei. A jelen: Raboljuk a Földet, mérgezzük a talajt, a folyókat, tengereket, a levegőt! Mindent elpusztítunk, önmagunkat is! Itt hajók, autók, gyárak, tankok, felhőkarcolók képei láthatók. A jövő: Egy űrhajós lebeg a Föld felett. Környezetszennyezésünk által lakhatatlanná tettük az egész BOLYGÓT! EZT A JÖVŐT AKAROD? NE HAGYD, HOGY EZ MEGTÖRTÉNJEN! VÉDD A FÖLDET! VÉDD A KÖRNYEZETED!

Rá szavazok

10

Pomázi Mátyás Király Általános Iskola 2.c Pomáz 1115 szavazat

Pomázi Mátyás Király Általános Iskola

Másodikos gyerekek is tudnak tenni a környezetünk megóvásáért, ezt ábrázolták a pályamunkájukban. Ha sikerülne megtisztítani a Földet az összes szeméttől, mindenki boldog és mosolygós lenne.

Rá szavazok