Cetelem a Zöldebb Környezetért!

Iskolakereső - Keresés megye, település, vagy Budapesten kerület szerint.

Keresés
Keresés
1

Református Általános Iskola 4. m Cegléd 2620 szavazat

Református Általános Iskola

Művészeti osztály lévén nagy gyakorlatunk van a szőnyeg szövésben. Mindent meg kell ragadnunk, hogy megfelelő anyagot találjunk. Innen jött az ötlet, hogy használjuk fel a háztartásban összegyűlt haszontalanná vált "hulladék anyagokat". Először csak a magunk kedvtelésére "szövögettünk", aki odafért a szövőszékhez mindenki szőtt és egyre több gyűjtött "hulladékot" (újságpapír, tojástartó, fólia, rongy, folpack, nylon szatyor, gyufásdoboz, dugó, kupak, papírdoboz) dolgoztunk fel. Magunk sem hittük, hogy ilyen használható dísztárgy, faliszőnyeg lesz belőle. Mi 10 évesek így "hasznosítunk újra."

Rá szavazok

2

Budaörsi 1. Sz Általános Iskola 4.a Budaörs 2566 szavazat

Budaörsi 1. Sz Általános Iskola

„Valamennyien a Föld részei vagyunk és a Föld a részünk.” A négy együtt eltöltött év alatt sok környezetvédelmi programon vettünk részt, illetve sokat mi szerveztünk az iskolában. Környezettudatos magatartásunkkal mindig jó példával szolgálunk az iskolánkba járó többi diáknak. Szelektíven gyűjtjük a hulladékot, megszervezzük a műanyag kupakok gyűjtését, megemlékezünk a jeles zöld napokról, virágokat ültetünk, télen feltöltjük a madáretetőket, sok környezetórát a szabadban tartunk. Szívesen megyünk erdei iskolába, fürkész táborba, ahol a gyakorlatban is alkalmazzuk a tanórán tanultakat.

Rá szavazok

3

Újpesti Szigeti József Utcai Általános Iskola 8.b Budapest 4. kerület 2073 szavazat

Újpesti Szigeti József Utcai Általános Iskola

Pályamunkánkkal a megújuló energiaforrások fontosságára hívjuk fel a figyelmet. A makettet csak újrahasznosítható anyagokból készítettük. A sziklaforrás papírmaséból, a vízi erőmű és a malmok famentes papírból, a folyó hullám- és krepp-papírból, a vitorláshajók hurkapálcikából készültek. A házak napelemesek.A fák lehullott ágacskákból és kis zöld papírgolyócskákból születtek. Jó munka volt, szívesen dolgoztunk rajta. A mi iskolánkban ez nem szokatlan.Számos rendezvényünk emlékeztet bennünket környezetünk megóvásában betöltött felelősségünkre.Légy szíves, szavazz ránk! Köszönjük szépen. :)

Rá szavazok

4

Hunyadi Mátyás Tagiskola 5. c Berettyóújfalu 2068 szavazat

Hunyadi Mátyás Tagiskola

Ez itt egy felhívás, mozgósítás, szavazz ránk, ha neked is szívügyed az újrahasznosítás! Reklámújságból készítettünk számos tárgyat, környezettudatosak, kreatívak, mókásak. Nézd az osztályterem falán bemutatkozó képeinket, papírrácsra csipesszel helyeztük fel őket. Először csövecskékké sodorjuk a papírcsíkot, kitartás, türelem, kell belőle jó sok. Mindenféle tároló, kosárka készíthető, a lányok kedvence a színesre festett karkötő. A papír eredeti színe is meghagyható, de be is festheted, tempera+decoupage ragasztó! Hasznos időtöltés, készíts kosarat, nekünk meg köszi, jól jön 1 szavazat.

Rá szavazok

5

Ciszterci Nevelési Központ 2.a Pécs 2005 szavazat

Ciszterci Nevelési Központ

A környezetvédelem lehetőségeit egy fa négy oldalán, négy területen mutattuk be. Mit tehetünk a víz, a levegő, az élővilág megóvásáért az otthonunkban, a településeken,a természetben és a tudatos vásárláskor? A háztartási hulladékokat változatos technikákkal igyekeztünk feldolgozni. Az egyes képekből nyíló kis ablakok mögé a környezetszennyezésért felelős tevékenységek képeit rejtettük. Az alkotási folyamat során sikerült rendszereznünk és képekben összefoglalnunk az eddigi ismereteinket. Bízunk benne, hogy az apró részletekkel és a titkos ablakokkal mások érdeklődését is felkelthetjük a téma iránt.

Rá szavazok

6

Kesjár Csaba Általános Iskola 4.a és 4.t Budaörs 2000 szavazat

Kesjár Csaba Általános Iskola

Tisztelt Szervezők! A munkánk középpontjában a két negyedikes osztály tagjainak fotóiból összeálló mozaikkép jelképezi a természetet. A gyerekek írásban beadták ötleteiket és azokat a tevékenységeket, amiket ők vagy családjaik tesznek a természetes környezet megóvásáért. Ezeket a gondolatokat olvashatják a központi kép körül. Üdvözlettel: Bogóné Kormány Mária, Vadász Klaudia napközis tanítók

Rá szavazok

7

Református Általános Iskola és Óvoda 2. m Cegléd 1958 szavazat

Református Általános Iskola és Óvoda

A Föld az élet, vigyázz rá! Ne pusztítsd a környezeted, hanem tedd élhetőbbé! Mi olyan másodikos gyermekek vagyunk akik szeretnek a természetben kirándulni. A városi életből kilépve vágyunk megtölteni tüdőnket a tiszta hegyi levegővel. Hallgatni a madárcsicsergést és megfigyelni az erdei állatok életét. Mindnyájan nyitottak vagyunk a környezettel és a környezetvédelemmel kapcsolatos ismereteink bővítésére. Gondolj a jövőre, gondolj ránk! Kérünk, szavazatoddal adj esélyt egy örömteli hét eltöltéséhez! Köszönjük: 2. m osztály

Rá szavazok

8

Rádi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 4. osztály Rád 1940 szavazat

Rádi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

A Föld közös örökségünk.Jó gazda módjára építsük és szépítsük! Az iskolában kicsiben óvjuk a természetet. Szelektíven gyűjtjük a hulladékot komposztálunk, esővizet gyűjtünk,fákat ültetünk, madáretető és fészkelő helyet építünk, tanulmányi túrákat szervezünk lakóhelyünk környékén.S hogy miért? Azért, hogy legyen mit újrahasznosítani, hogy a magunk által megtermelt vegyszermentes növényeket fogyasszuk, hogy takarékoskodjunk a vízzel, hogy az állatok és növények társaink lehessenek a Földön. Csatlakozz hozzánk, sok kicsiből lesz az egész! Ti és mi vagyunk a jelen, tegyünk közösen a jövőért!

Rá szavazok

9

Eszterházy Károly Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet 2.c Eger 1934 szavazat

Eszterházy Károly Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet

Most a fák kérnek… Mi más juthatna eszünkbe a környezetvédelemről, mint az erdők megóvása. Ezért választottuk pályázatunk témájának a fát. Az erdőket földünk tüdejének is hívják, amit az alkotásunkon egy képpel is illusztráltunk. A fa levelei –jelképesen- az osztályban tanuló gyerekek szorgos kezének körvonalai, a termések pedig maguk az alkotók arcképei. Művünk elkészítésekor hulladék anyagokkal dolgoztunk, ezzel is védve környezetünket. Szavazz ránk, hogy ezek a kezek a jövőben is együtt munkálkodhassanak Földünk védelmében!

Rá szavazok

10

Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2.b Kaposvár 1931 szavazat

Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

A Föld a kezünkben van! A figyelemfelhívás sürgető és minden ember számára egyaránt fontos. Mi határozzuk meg a Kék bolygó jelenét és jövőjét! Rajzainkban kifejeztük, hogy milyen pusztulást okozhatunk a Földnek, illetve mit tehetünk azért, hogy megóvjuk környezetünket. Még van választási lehetőségünk, hogy megőrizzük épségét! Csak a környezettudatos gyerekből lesz olyan felnőtt, aki tesz azért, hogy egészségesebb, tisztább világban éljen. Szavazzon Ön is alkotásunkra, fogadja el annak üzenetét és tettekkel őrizzük meg Földünk egészségét, hiszen a Föld a kezünkben van! Köszönettel: 2.b

Rá szavazok