Cetelem a Zöldebb Környezetért!

Iskolakereső - Keresés megye, település, vagy Budapesten kerület szerint.

Keresés
Keresés
1

Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet 4. d Eger 1268 szavazat

Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet

Szeptemberben azzal fogadtak a gyerekek, hogy nagyon szeretnének erdei iskolába menni, mert az osztály nagy természet- és állatbarát. Így nagyon megörültünk a pályázati lehetőségnek, s az elmúlt hetekben lelkesen terveztük hogyan, mivel pályázunk majd. Több gyereknek van otthon akváriuma, másokat a tengerek titokzatossága vonz, így kézenfekvő volt az ötlet egy vízi világ megvalósítására. Nagyon kreatívak voltak a gyerekek, változatos technikákkal születtek a palacklakók. Most szemléld meg közelebbről is! Ha tetszik, amit készítettünk, segíts nekünk, hogy megvalósuljon az álmunk, SZAVAZZ RÁNK!

Rá szavazok

2

Bolyky Tamás Általános Iskola 4.b Ózd 1231 szavazat

Bolyky Tamás Általános Iskola

Iskolánk 2015-ben elnyerte az Örökös Ökoiskola megtisztelő címet. Ezért arra gondoltunk,hogy a legfontosabb megemlékeznünk szülőhelyünkről, a bolygónkról. Pályázatunkkal mi is próbáltunk tenni a Föld megóvása érdekében,ezért készítettünk közel 1500 db műanyag palackból,1500 db kupak felhasználásával,egy 1,5 m átmérőjű,4,71 m kerületű,7,06 négyzetméter alapterületű,1,76 köbméter térfogatú földgömböt. Most már ezek az anyagok sem károsítják a Földet. Mottónk: "Lásd a fényt, ne bántsd, mi érted él! Halld a szót, mit Föld, az ég beszél. Nézd a bolygót! Oly' tiszta kék. Élj ma úgy,hogy éljen még!"

Rá szavazok

3

Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda 6.m Cegléd 1073 szavazat

Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda

A protestáns egyházak 2017-ben ünneplik a Reformáció kezdetének 500. évfordulóját. Nagy izgalommal és sok-sok rendezvénnyel készül erre a mi iskolánk is. Diákjaink figyelmét minden csatornán igyekszünk felhívni e jeles évfordulóra. E PET palackokból készült "arany"kehely is ezt a célt szeretné szolgálni. A kehely a reformátusok egyik szimbóluma, Jézus értünk kiontott vérét jelképezi. A versenyen résztvevőket is buzdítjuk, kapcsolódjanak be saját településükön a reformáció ünneplésébe!!

Rá szavazok

4

Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda 4.m Cegléd 1009 szavazat

Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda

Református iskolások vagyunk, hittan órákon azt tanultuk, Isten egy csodálatos és tökéletes világot teremtett, amit az emberekre bízott, hogy őrizze és gondozza azt. Osztályunkkal tavasszal Mátraházára készülünk erdei iskolába, hogy még jobban megismerjük a körülöttünk lévő világot, keressünk, találjunk olyan módokat, lehetőségeket, amelyek segítenek környezetünk megóvásában, világunk szebbé tételében. Az installáció elkészítéséhez PET palackokat használtunk fel, ezzel is jelezve, hogy a környezetünkben felhalmozódó hulladék újra felhasználható.

Rá szavazok

5

CSTÁI Galli János Általános Iskolája és Alapfokú Művészeti Iskolája 3.b Csongrád 973 szavazat

CSTÁI Galli János Általános Iskolája és Alapfokú Művészeti Iskolája

A gyerekek és a szülők közös munkájával PET-palackokból építettünk szélmalmot, amellyel a megújuló energiák használatára szeretnénk irányítani a figyelmet. Alkotásunkból kihagytuk Don Quijote alakját, mert nem szélmalomharcot vívunk, hanem a zöldebb jövőrét küzdünk. Ugye, Te is így gondolod?

Rá szavazok

6

Budapest XVIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános iskola és Gimnázium 4. a Budapest 18. kerület 969 szavazat

Budapest XVIII. Kerületi Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános iskola és Gimnázium

Iskolánk Budapesten, a Havanna lakótelep szélén helyezkedik el. 2014 óta örökös ökoiskola. Rendszeresen gyűjtünk papírt, kupakot – ezzel segítjük egy kutyamenhely munkáját. Jól érezzük magunkat az iskolában, de szeretünk „kiszabadulni” a lakótelepről. A környezetvédelem fontos számunkra, erről szívesebben tanulunk a kirándulásokon, mint az iskolapadban. A mi osztályunk karácsonyfája miatt egy fenyőfát sem kell kivágni! Neked is tetszik? Negyedikesek vagyunk, tanév végén erdei iskolába készülünk. Reméljük, segít kedvencünk a pet-palack. Segíts Te is! SZAVAZZ RÁNK!!! (Légyszí! Légyszí! Légyszí!)

Rá szavazok

7

Tököli Weöres Sándor Általános Iskola Sajátos Nevelési Igényű 1 Tököl 937 szavazat

Tököli Weöres Sándor Általános Iskola

Minden álszerénység nélkül mondhatjuk, a mi hajónk a legszebb a világon! S hogy miért a hajó? Mert mi mindig közös hajóban evezünk! Mert a két Duna meghatározó az életünkben! Mert mindenki, aki részt vett az építésében megértette, hogy milyen hasznos dolog az újrahasznosítás! Mert egy kis közösséget még jobban összekovácsolt ez a tíz együtt töltött óra! A mi hajónk 574 Palackból épült, 15 Tekercs széles cellux ragasztót használtunk el az illesztésekre, 45 ragasztópisztoly töltelékkel ragasztottuk az alapot, 153 szívószál hidalja át az árbocok közötti távolságot, 178 kupak és egy vödör adta az

Rá szavazok

8

Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és A.M.I. 3.b Szerencs 932 szavazat

Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és A.M.I.

Egészen az első osztálytól eredeztethető a Minyonok története. Feladatuk a Föld megmentése. Ehhez azonban egy tökéletes főnököt kellett kerítsenek maguknak, aki mutatja majd az utat. Ekkor alkották meg használt műanyag PET-palackokból, hullahopp-karikából és kupakokból MInyonunkat, az újrahasznosított világmentőt. Ettől még az addig állhatatosan gonosz Grú is a földre ült és megjavult. Azóta MInyonunk árgus szemmel figyeli kis minyonjaink osztályában a rendet arra intve, hogy okosan gazdálkodjunk Földünk készleteivel, és fölösleges szemeteléssel ne csúfítsuk tovább világunk maradék szépségét.

Rá szavazok

9

Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 3.a Vecsés 930 szavazat

Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

Ki gondolná mire jó még néhány kiürült palack, Azon túl, hogy beszennyezi szépséges bolygónkat? Nékünk virágokként nyíltak, alkottunk fát és állatokat, Képzeletünk messze szárnyalt, az idő szabott korlátokat. Vágtunk, ragasztottunk, hogy elérjük célunkat, Megnyerhessük az erdei táborozós utat. Lehet bár lepke, béka, fa és virág palackból, A természet csodáit, sajnos, soha semmi sem pótol. Kérjük hát a kedves zsűrit, segítse osztályunkat, Hogy az erdő szépségeit együtt megcsodálhassa. De ha mégsem mellettünk dönt, máris nyertesek vagyunk, Hisz egy célért együttesen, egy csapatként alkottunk.

Rá szavazok

10

Kandó Téri Általános Iskola 4. d Budapest 18. kerület 921 szavazat

Kandó Téri Általános Iskola

Szeretnénk diákjaink felelősségtudatát felébreszteni, életre nevelni, hogy később könnyedén megvalósíthassák céljaikat, álmaikat. A környezettudatos magatartás kialakítása, megtartása rendkívül fontos számunkra. Az idei tanévtől nagyobb hangsúlyt kell fektetni a pénzzel kapcsolatos alapfogalmak elsajátítására is. Pályamunkánkkal igyekeztünk ötvözni e két területet, ezért helyes kis perselyeket készítettünk. Fontos, hogy merjünk álmodni!

Rá szavazok